Ginebra

L'ONU denuncia que els milicians del Sudan del Sud violaven dones en comptes de cobrar un sou

Un informe de l'ONU ha documentat centenars de violacions de dones i nenes, comeses per soldats i milicians que tenien permís per fer-ho en comptes de cobrar un salari

RedaccióActualitzat

Les Nacions Unides acusen el govern del Sudan de Sud d'atacs contra civils, violacions, segrestos, desaparicions i altres formes de violència contra la població des que va esclatar el conflicte al país al 2013 que va acabar en una guerra civil.

L'informe de l'ONU parla de dos milions de desplaçats i centenars de milers d'assassinats. Acusen l'exèrcit del Sudan del Sud i les milícies aliades d'utilitzar sistemàticament la violació com a arma de guerra durant el conflicte civil que va afectar el país l'any passat.

Investigadors de les Nacions Unides han documentat centenars de violacions de dones i nenes, comeses per soldats i milicians que tenien permís per fer-ho en comptes de cobrar un sou.

L'any passat, en només cinc mesos, d'abril a setembre, l'ONU va registrar més de 1.300 casos de violació en només un dels deu estats del Sudan del Sud.

En l'informe també s'acusa el govern sud-sudanès d'haver instigat aquestes violacions, els assassinats massius de població civil i les atrocitats detallades: civils cremats vius, esquarterats o asfixiats fins a la mort tancats en contenidors metàl·lics. Qualsevol persona sospitosa d'estar del costat de l'oposició en podia ser víctima.

El Sudan del Sud, majoritàriament cristià i animista, es va independitzar del Sudan musulmà el 2011. Però la llibertat no ha comportat ni prosperitat ni pau. Des del 2013, el país torna a estar en guerra civil a causa de velles disputes ètniques, del control de la terra o del control del petroli. L'ONU calcula que hi han mort 30.000 persones.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut