Alep

L'ONU demana que s'actuï a Alep abans que es converteixi en un cementiri gegant

Quaranta-cinc civils han mort aquest dimecres en un atac de l'exèrcit governamental quan fugien de l'est de la ciutat, controlada pels rebels

Actualitzat

Crida de les Nacions Unides a actuar a l'est de la ciutat siriana d'Alep, sota control dels rebels, abans que quedi totalment destruït. Una alerta feta pel responsable humanitari de l'ONU, Stephen O'Brien, al Consell de Seguretat després que 45 civils van morir aquest dimecres per les bombes de l'exèrcit governamental quan fugien de la zona assetjada. Les víctimes civils de l'últim atac buscaven refugi a la part controlada pel règim de Bashar al-Assad de la ciutat.

Stephen O'Brien ha reclamat de manera urgent a les parts del conflicte sirià que protegeixin als civils i permetin entrar ajuda humanitària a Alep oriental, abans que la zona es converteixi en "un cementiri gegant". Davant del Consell de Seguretat, el representant de l'ONU fa aquesta crida: "Pel bé de la humanitat, preguem a les parts i a aquells que tenen influència que actuïn."

L'Observatori Sirià dels Drets Humans diu que en quatre dies han fugit més de 50.000 persones d'Alep. Però escapar tampoc és cap garantia de sobreviure a la zona est de la ciutat. Quaranta-cinc civils intentaven fugir cap a l'oest quan han mort víctimes d'un atac d'artilleria. Els Cascos Blancs que han anat a la zona assenyalen el govern d'Al-Assad com a responsable de la massacre. La majoria dels morts van ser dones i nens. La meitat de les víctimes han mort al mateix carrer, amb les maletes encara a la mà.

Però Rússia no pensa cedir i ja ha anunciat, a través del cap de la diplomàcia, Sergei Lavrov, que continuarà les seves operacions militars a Alep, on fa costat a l'exèrcit sirià.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut