Rohingyes esperant la distribució del menjar (Reuters)
Rohingyes esperant la distribució del menjar (Reuters)
Nova York

L'ONU debat avui el drama dels rohingyes sense la presència de la líder birmana

L'ONU ja xifra en 380.000 els membres d'aquesta minoria musulmana que han travessat la frontera de Bangladesh a causa de la neteja ètnica protagonitzada per l'exèrcit de Birmània

RedaccióActualitzat

El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà aquest dimecres per primera vegada des que l'exèrcit de Birmània va començar la neteja ètnica contra la minoria musulmana rohingya. Segons les Nacions Unides, ja són 380.000 les persones d'aquesta minoria que s'han vist obligades a escapar de Birmània en direcció a Bangladesh, a causa de l'onada de violència que va esclatar el 25 d'agost.

L'Assemblea General de l'ONU, que es reunirà dimarts que ve, no comptarà amb la presència de la líder birmana, Aung San Suu Kyi, Nobel de la Pau qüestionada per la persecució dels rohingyes. Suu Kyi ha optat finalment per no viatjar a Nova York. "En les circumstàncies actuals, la consellera d'Estat té assumptes domèstics que requereixen la seva atenció". Amb aquestes paraules han justificat l'absència de la líder del país a l'Assemblea General.

 

 

A Birmània malvivien un milió de persones d'aquesta ètnia d'origen bengalí, establerta al país des de fa centenars d'anys. La majoria budista els considera poc més que infrahumans i els manté en camps de concentració sotmesos a pogroms intermitents, el més violent dels quals va començar fa 20 dies. Dels 380.000 rohingyes que s'han desplaçat a Bangladesh, més de 200.000 són nens, i la majoria no tenen més de cinc anys, segons les últimes dades de l'ONU.

ARXIVAT A:
RohingyesBirmàniaDrets humans
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut