Un ferit pels atacs del règim d'Al-Assad a Ghouta (Reuters)

L'ONU aprova un alto el foc de 30 dies a Síria després d'una setmana amb 500 morts

RedaccióActualitzat

El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat una resolució d'alto el foc a tot Síria per entrar en vigor immediatament.

La resolució, plantejada per Suècia i Kuwait, i adoptada per unanimitat, demana que totes les parts en conflicte aturin les hostilitats sense dilació durant almenys 30 dies consecutius per tenir una pausa humanitària sostenible. 

La resolució, a més del cessament d'hostilitats per almenys 30 dies, preveu l'accés humanitari a les zones assetjades, l'obertura de passadissos per a evacuacions i el lliurament d'ajuda mèdica als civils atrapats.

 

 

L'alto el foc exclou el combat contra Estat Islàmic i Al-Qaeda, condició posada per Rússia, principal aliat de Damasc amb dret de veto a l'ONU.

 

Notícies relacionades: L'Unicef ja "no té paraules" pels nens morts a Síria i difon un comunicat en blanc

 

Els dies que ha costat arribar a un consens han permès al règim sirià castigar especialment la regió de Ghouta, a l'est de Damasc. En la darrera setmana de bombardejos, el règim ha matat més de 500 persones.

El retard, per Moscou

La resolució ha costat d'aprovar per les reticències, sobretot, de Moscou, que exigia garanties que totes les parts, també els grups rebels, respectaran l'alto el foc.

L'enviat de Rússia ja ha advertit que no serà possible un alto-el-foc immediat, tal com reclamen els Estats Units, sense el vist i plau de cadascuna de les parts enfrontades. 

ARXIVAT A:
Síria
Anar al contingut