0nu-Siria
Imatge de l'ONU debatent sobre Síria
Nova York

L'ONU aprova el pla de Kofi Annan per a Síria amb el vot de Rússia i la Xina

El Consell de Seguretat ha adoptat una declaració de ple suport al pla de mediació de l'enviat de l'ONU i la Lliga Arab, Kofi Annan. El text de la declaració -que a diferència de les resolucions, no és vinculant- demana al president Bashar al-Assad i a l'oposició que apliquin totalment i immediatament el pla de resolució de la crisi de sis punts que Annan va posar sobre la taula durant les seves entrevistes a Damasc. Entre aquests punts, hi ha el final de la violència i l'aplicació progressiva d'un alto el foc, la distribució d'ajuda humanitària i l'obertura d'un diàleg polític.

Actualitzat
Sobre el terreny, però, continua la violència. Fonts opositores han informat de la mort d'almenys 52 persones les últimes hores a Síria, la meitat, durant el bombardeig de l'exèrcit a la devastada ciutat de Homs. Durant tota la nit hi ha hagut, a més, enfrontaments entre l'exèrcit i soldats desertors a prop de Damasc i també a Alep, la segona ciutat del país.

L'Observatori sirià de drets humans xifra ja en més de 9.000 les persones que han mort per la repressió del règim des del començament de la revolta fa més d'un any.

Anar al contingut