Persones armades i camions militars en un punt de control a Donetsk. (Foto: Reuters)
Persones armades i camions militars en un punt de control a Donetsk. (Foto: Reuters)
Nova York

L'ONU alerta sobre el perill d'un conflicte a gran escala a Ucraïna

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides es reuneix de manera urgent després que l'OTAN avisés de l'entrada de tropes russes a l'est d'Ucraïna

RedaccióActualitzat

Reunió d'emergència del Consell de Seguretat de l'ONU per la situació d'Ucraïna. L'han demanada els Estats Units, després que l'OTAN tornés a encendre les alarmes amb informes que indiquen que tropes russes han entrat els últims dies en territori ucraïnès. L'Aliança Atlàntica també parla de tancs i artilleria dirigida a ajudar els separatistes prorussos de l'est del país. Rússia nega la versió de l'OTAN, però les forces del govern ucraïnès ja s'estan preparant per a una possible ofensiva dels rebels.

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ja ha mostrat la seva preocupació davant el perill que els enfrontaments d'ara es converteixin en "combats a gran escala". L'advertiment l'ha fet el secretari general adjunt interí de l'ONU per a Assumptes Polítics, Jens Anders Toyberg-Frandzen, que ha dit que la situació a Donetsk i Lugansk és semblant a la que hi havia abans dels acords firmats a Minsk. L'exèrcit de Kíev i els separatistes van firmar fa tres mesos un alto el foc, però tot i així els enfrontaments puntuals són constants.

 

 

Anar al contingut