Una família de rohingyes a Bangladesh després de fugir de Birmània (Reuters)
Una família de rohingyes a Bangladesh després de fugir de Birmània (Reuters)

L'ONU alerta que la neteja ètnica dels rohingyes persisteix a Birmània

Afirma que hi ha una campanya de terror i de fam forçada per les forces de seguretat birmanes després de les violacions i assassinats massius de l'any passat

RedaccióActualitzat

La neteja ètnica contra la minoria musulmana rohingya no s'atura a l'oest de Birmània. Així ho ha denunciat l'ONU després d'una visita als camps de refugiats de Bangladesh. Segons les Nacions Unides, després dels violacions i assassinats massius de l'any passat, ara les forces de seguretat birmanes porten a terme una campanya de terror i de fam forçada. El seu objectiu és fer fora de casa seva els rohingyes que encara hi ha a Birmània.

L'assistent del secretari general de l'ONU per als Drets Humans, Andrew Gilmour, que ha visitat els camps de refugiats, ha recriminat al govern de Birmània que digui que està preparat per a la tornada dels refugiats quan persisteix la violència, i ha assegurat que, en les condicions actuals, "el retorn segur, digne i sostenible és impossible".

En canvi, el representant de les Nacions Unides ha elogiat la resposta humanitària de Bangladesh i dels organismes internacionals en l'atenció dels rohingyes, tot i que ha alertat dels "efectes devastadors" que la temporada de fortes pluges pot tenir als campaments.

Bangladesh i Birmània van firmar un acord per començar a repatriar els refugiats a finals de gener, però Dacca el va suspendre a última hora. L'exèrcit birmà nega els abusos. En els últims vuit mesos, unes 700.000 persones de la minoria musulmana han fugit cap a Bangladesh. El govern birmà no els reconeix com a ciutadans del país, sinó que els considera immigrants bengalís, i els discrimina i persegueix des de fa dècades.

ARXIVAT A:
RohingyesDrets humansMigracionsRefugiats
Anar al contingut