Ginebra

L'ONU adverteix d'un brot de xarampió detectat entre els refugiats somalis en un campament d'Etiòpia

L'ONU s'ha mostrat alarmada pel brot de xarampió detectat entre els refugiats somalis al campament de Dolo Ado, a Etiòpia, on han arribat fugint de la fam del seu país. Sobre això, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha assenyalat que el brot pot provocar una alta mortalitat i greus malalties entre els refugiats que, en la seva majoria, han arribat al campament molt febles i mal nodrits.

Actualitzat
"En les condicions del campament de refugiats de Dolo Ado, la combinació de xarampió i els alts nivells de malnutrició pot ser fatal", ha alertat l'organisme, que ha considerat que la prioritat ha de ser una campanya de vacunació massiva.

Aquesta situació "pot malmetre els progressos de les últimes setmanes per estabilitzar les condicions dels refugiats somalis", ha lamentat.

25 morts en un dia

ACNUR ha assenyalat que oficialment s'han registrat 47 casos i tres morts atribuïdes al xarampió al campament de Kobe, on resideixen 25.000 persones. Tot i això, en només un dia, "el 4 d'agost, els treballadors de salut van informar de 25 morts al campament, la meitat d'aquestes sospitoses de xarampió i amb els nens com a principals afectats", ha sostingut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut