Una dona maltractada amb la seva filla
El govern espanyol estudia com protegir millor els fills de maltractadors.
Madrid

L'ONG Save the Children demana més protecció per als infants de pares maltractadors

L'ONG Save the Children demana que es considerin víctimes els nens i nenes que són fills de pares maltractadors i que amb freqüència presencien i pateixen les agressions del seu progenitor a la mare. Segons l'ONG, actualment hi ha 800.000 infants a Espanya en aquest cas i creu que se'ls hauria d'oferir més protecció trencant el vincle amb el presumpte agressor. El Ministeri de Sanitat estudia la fórmula jurídica per protegir més bé el menor però la fiscalia assegura que ja hi ha les mesures adequades perquè cada cas s'estudia de forma individual.

Actualitzat
Alguns experts, psicòlegs i advocats, defensen un canvi de legislació i que durant un temps es trenqui el vincle entre el menor i l'agressor. Segons els especialistes, això beneficiaria els petits que presencien i pateixen els maltractaments i que de vegades són utilitzats pel maltractador per coaccionar la víctima.

El Ministeri de Sanitat està estudiant mesures jurídiques per protegir més els menors mentre que la fiscalia defensa que ja hi ha una protecció adequada i que s'estudia en cada cas si el menor pot veure o no el seu pare. En alguns casos, la trobada es duu a terme en els Punts de Trobada, uns espais on pare i fill estan supervisats per un equip de professionals.

Anar al contingut