Michael Fallon, ministre britànic de Defensa.
Fallon creu que Putin pretén desestabilitzar Letònia, Lituània i Estònia, tal com ha fet amb Ucraïna. (Foto: Reuters)
Londres

Londres veu el "perill imminent" que Rússia desestabilitzi els països bàltics com passa a Ucraïna

El ministre britànic de Defensa, Michael Fallon, anuncia que l'OTAN "s'està preparant" per les possibles agressions russes a Letònia, Lituània i Estònia

RedaccióActualitzat

Ucraïna viu un conflicte de difícil sortida i aviat podrien ser Letònia, Lituània i Estònia els països que podrien passar per una situació semblant. Així ho ha afirmat a les últimes hores el govern britànic a través del seu ministre de Defensa, Michael Fallon, que veu "un perill real i imminent" que Rússia desestabilitzi els estats bàltics, tal com ha fet amb Ucraïna.

En declaracions als periodistes en un vol recent a Sierra Leone, Fallon va afirmar que l'OTAN "s'està preparant" per a possibles agressions des de Rússia. Segons publiquen "The Daily Telegraph" i "The Times", el polític conservador va declarar: "L'Aliança Atlàntica ha d'estar preparada per a qualsevol tipus d'agressió procedent de Rússia, sigui quina sigui la seva forma". El ministre britànic expressa la seva preocupació per la "pressió" que Vladímir Putin exerceix sobre aquestes tres antigues repúbliques soviètiques, que en aquests moments pertanyen a la Unió Europea i a l'OTAN. Segons Fallon, Putin fa servir "tàctiques encobertes" com les que van conduir a l'annexió de la península ucraïnesa de Crimea. Aquestes tàctiques es podrien traduir en l'organització de tropes irregulars, atacs informàtics o la promoció de tensions ètniques amb les minories russes d'aquests països, assenyala el titular britànic de Defensa.

El distanciament de Londres amb Moscou es reflecteix en l'advertiment del primer ministre, David Cameron, que Rússia "patirà durant anys" les conseqüències de les sancions econòmiques i financeres si continua contribuint a la inestabilitat a Ucraïna. Cameron considera que la política del Kremlin en relació amb Ucraïna és "inacceptable" i es mostra partidari de mantenir en vigor les sancions tot i l'alto el foc.

Anar al contingut