Manifestants a Londres contra la visita de Trump (Reuters)
Manifestants a Londres contra la visita de Trump (Reuters)
Londres/Washington

Londres rebrà Trump amb els honors habituals tot i les protestes massives

El govern de Theresa May ha mantingut la seva posició al Parlament, sense tenir en compte una petició ciutadana de rebuig al president nord-americà firmada per dos milions de britànics

RedaccióActualitzat

Donald Trump serà rebut amb tots els honors quan visiti la Gran Bretanya. El govern de la conservadora Theresa May s'ha fet fort en un debat al Parlament, on ha ignorat una petició ciutadana firmada per 1,8 milions de britànics que reclamaven que no el rebés la reina Elisabet II.

El govern, però, no s'ha pogut estalviar un debat intens a la Cambra dels Comuns, mentre al carrer es manifestaven milers de persones contra l'arribada del president dels Estats Units. El diputat laborista Paul Flynn afirma que Donald Trump té la capacitat intel·lectual d'un protozou, que es comporta com un nen presumptuós i que convidar-lo seria com donar el vistiplau a les seves primeres mesures en el govern:

"No hi ha cap precedent d'una visita d'un president dels Estats Units en el seu primer any de mandat. Seria molt més intel·ligent esperar a veure quin tipus de president resulta ser, abans de recomanar a la reina de convidar-lo."

Obama va trigar 758 dies a ser convidat al país i George Bush, 978. A Trump només li han calgut set dies. Però els conservadors no es fan enrere. Al contrari. El viceministre d'Exteriors, Alain Duncan, que aquest dilluns va exercir de portaveu de l'executiu, argumenta que la relació especial entre Londres i Washington "transcendeix els partits polítics i és més important que les personalitats individuals".

♦ Sintonia entre Trump i May


Un general experimentat, assessor de seguretat nacional


Mentrestant, a Washington, Trump ha nomenat un experimentat general com a nou assessor de seguretat nacional. Herbert McMaster substituirà Michael Flynn, que va dimitir pocs dies després d'assumir el càrrec, pels seus contactes amb Rússia.

El general escollit és un respectat estrateg militar que ha rebut el vistiplau de les forces armades i també de les files dels republicans. No era l'opció preferida de Trump, que ha hagut de veure com l'home que ell volia, el vicealmirall Robert Harward, li deia que no acceptava el càrrec. McMaster està considerat una de les principals ments pensants de l'exèrcit dels Estats Units.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Theresa MayRegne UnitReina Elisabet II
Anar al contingut