Londres

Londres estudia desplegar míssils terra-aire en alguns terrats de la ciutat per protegir els Jocs Olímpics

Els míssils terra-aire podrien tornar a desplegar-se a la ciutat de Londres per primera vegada des de la fi de la Segona Guerra Mundial. El ministeri de Defensa britànic està estudiant diferents emplaçaments per situar-los, entre ells un complex residencial a l'est de la capital, com a part del dispositiu de seguretat pels Jocs Olímpics i per repel·lir un hipotètic atac aeri.

RedaccióActualitzat
La notícia s'ha destapat després que els veïns del barri residencial Bow Quarter, ubicat en els terrenys i edificis d'una antiga fàbrica de llumins ara reconvertida en apartaments i àtics, hagin rebut un full informatiu avisant-los de la presència de militars a la zona durant dos mesos i de la instal·lació de la bateria de míssils.

El lloc escollit seria el terrat d'una torre d'aigua que presideix aquest complex de l'est londinenc, on el 1888 les treballadores de la fàbrica Bryant and May van protagonitzar amb èxit una vaga que va culminar amb l'establiment del primer sindicat femení.

Defensa explica a la nota informativa que des d'aquest punt es té una excel·lent vista del Parc Olímpic i dels voltants.

La indignació dels residents del barri ha obligat al ministeri de Defensa a parlar de la qüestió. Asseguren que la decisió de desplegar els míssils i el lloc exacte encara no està presa i que, si finalment es tira endavant, no representarà cap perill per als habitants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut