El ministre de l'Interior conversant amb la tripulació del vaixell (Reuters)
El ministre de l'Interior conversant amb la tripulació del vaixell (Reuters)

Londres envia l'Armada al canal de la Mànega per frenar l'arribada de migrants

L'any passat ho van intentar 539 persones, el 80% en els últims tres mesos de l'any

RedaccióActualitzat

El Regne Unit vol evitar l'arribada al seu país d'immigrants procedents del continent europeu. Londres ja ha enviat un vaixell patrulla de la Marina Reial al canal de la Mànega amb aquest objectiu. Només durant el 2018 ho van intentar 539 persones, el 80% de les quals concentrades en els últims tres mesos de l'any.

Amb aquesta mesura, el govern de Theresa May diu que pretén ajudar les autoritats franceses al Pas de Calais en la lluita contra la immigració il·legal que intenta arribar a les costes britàniques amb embarcacions fràgils.

"La prioritat del vaixell Mersey", ha dit el titular d'interior, Sajid Javid, "és protegir la frontera britànica i evitar la pèrdua de vides humanes en aquest estret". El ministre justifica aquesta actuació:

"Estan llançant un missatge contundent a les bandes que donen falses expectatives a la gent. No se'n sortiran. No permetrem que la gent emprengui aquest esgarrifós i perillós viatge. Farem tot el que puguem per impedir-ho"

 

El ministre Sajid Javid s'ha reunit amb personal de la Força Fronterera Britànica (Reuters)

 

El Mersey va salpar dijous de Portsmouth, al sud d'Anglaterra, en resposta a la petició del Ministeri de l'Interior britànic, que, provisionalment, es farà càrrec del cost de la missió.

 

ARXIVAT A:
MigracionsTheresa May
Anar al contingut