Pla general de la presentació del cupó de l'ONCE dedicat a Lleida amb motiu del Premi Reina Letizia a l'Accessibilitat 2015, amb l'al…
Pla general de la presentació del cupó de l'ONCE dedicat a Lleida amb motiu del Premi Reina Letizia a l'Accessibilitat 2015, amb l'alcalde Àngel Ros, Mecedes Jaraba, Xavier Grau, entre altres. Imatge del 20 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

L'ONCE dedica el cupó del 24 d'octubre a Lleida, amb motiu del Premi Reina Letizia d'Accessibilitat 2015

ACN Lleida.-L'ONCE dedicarà el cupó del 24 d'octubre a la ciutat de Lleida, amb motiu del Premi Reina Letizia d'Accessibilitat 2015 amb què va ser distingida la capital del Segrià. D'aquesta manera, els 5,5 milions de cupons d'aquell dia portaran la imatge del Turó de la Seu Vella i, a la vegada, difondran el reconeixement a la ciutat com a municipi accessible. Durant la presentació del cupó de l'ONCE dedicat a Lleida, l'alcalde Àngel Ros ha agraït el reconeixement que això suposa ja que, d'una banda, "encoratja a seguir treballant a la ciutat per a la igualtat de dret de les persones i per millorar l'accessibilitat de les persones que tenen algun tipus de mobilitat reduïda". Altrament, "contribueix a difondre la Seu Vella arreu del territori espanyol, donant així suport a la candidatura per ser reconeguda per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat", ha dit l'alcalde de Lleida.

La presentació del cupó, il·lustrat amb una imatge del Turó de la Seu Vella, ha comptat amb la participació de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, i de la directora suplent del Real Patronato sobre Discapacidad, Mercedes Jaraba, acompanyats pel director de l'agència de l'ONCE a la ciutat, Domingo García, entre altres.Mercedes Jaraba ha remarcat els mèrits que han permès que Lleida fos reconeguda amb el Premi Reina Letizia d'Accessiblitat, "sent una manera de distingir la ciutat pel treball que fa en aquesta direcció". De la mateixa manera, Xavier Grau ha felicitat la capital del Segrià pel premi en un tema "estratègic" per a les persones com és l'accessibilitat i s'ha mostrat convençut que el cupó de l'ONCE ajudarà a difondre la imatge de la ciutat i de la Seu Vella, en el seu camí per reconeguda com a Patrimoni Mundial per la Unesco. Grau també ha recordat "la contribució a funcions socials que s'aconseguix amb la venda dels cupons de l'ONCE".Lleida, Premi Reina Letizia d'AccessibilitatLleida va obtenir el Premi Reina Letizia d'Accessibilitat 2015, en la categoria d'ajuntaments de més de 100.001 habitants. Amb aquest guardó es premia una tasca continuada, portada a terme en un període de temps no inferior a cinc anys en el camp de l'accessibilitat universal de les persones amb discapacitat al medi físic, l'educació, l'oci, la cultura, l'esport, el transport, el turisme i les noves tecnologies de la informació i de la comunicació. La ciutat de Lleida va ser guardonada per les seves polítiques de normalització i integració de la ciutadania a través d'accions que afavoreixen l'accessibilitat de les persones amb discapacitat a diferents àmbits de la ciutat.

Anar al contingut