Cigarret electrònic: ajuda per deixar de fumar o porta d'entrada al tabac?
El cigarret electrònic té efectes a llarg termini que es desconeixen
Ginebra

L'OMS vol prohibir l'ús de cigarrets electrònics en espais tancats i la venda a menors d'edat

L'Organització Mundial de la Salut recomana a tots els països que prenguin mesures per limitar el consum d'aquests cigarrets i que en prohibeixin la venda a menors d'edat

RedaccióActualitzat
Els cigarrets electrònics són perjudicials per a la salut, i han de rebre el mateix tractament que el tabac. Així ho assegura l'Organització Mundial de la Salut en un informe on recomana que es prohibeixi aquest producte en espais tancats. L'OMS detecta riscos, sobretot, per als fumadors passius.

L'OMS també recomana a tots els governs que prenguin mesures per regular aquests aparells i que s'eviti fer-ne publicitat almenys fins que es demostri científicament que no fan mal i que ajuden a deixar de fumar. A més, reclama a les autoritats sanitàries que se'n prohibeixi la venda a menors d'edat, ja que, encara que sigui en dosis petites aquests cigarrets també contenen nicotina.

L'informe on es fan aquestes recomanacions es debatrà en profunditat el mes d'octubre en una reunió amb representants dels diferents països membres de l'OMS.  Ara bé, aquest informe és només una recomanació, i ara cada estat membre haurà de regular, al seu criteri, els cigarrets electrònics.

L'any passat, l'Organització Mundial de la Salut va desaconsellar l'ús de cigarrets electrònics, com a mínim fins que se'n comprovi la seguretat.

 

Anar al contingut