Gallines en una granja a la Xina.
Gallines en una granja a la Xina. (Foto: Reuters)
La Xina

L'OMS diu que més de la meitat dels infectats amb el nou virus de la grip aviària a la Xina no han tingut cap contacte amb aus

Aquestes dades van en la línia de les va anunciar el cap d'Epidemiologia del Centre de Prevenció i Control de Malalties Xineses, que van assegurar que el 40% dels afectats no havia entrat en contacte amb aus. Ara mateix ja són 87 les persones infectades per l'H7N9 i 17 les víctimes mortals.

RedaccióActualitzat
Més de la meitat dels pacients infectats amb el nou virus de la grip aviària a la Xina no van tenir cap contacte amb aus, segons ha informat l'Organització Mundial de la Salut. Ara mateix ja són 87 les persones infectades per l'H7N9 i 17 les víctimes mortals. Aquestes dades van en la línia de les que va anunciar el cap d'Epidemiologia del Centre de Prevenció i Control de Malalties Xineses, que van assegurar que el 40% dels afectats no havia entrat en contacte amb aus. L'OMS, però, ha assegurat que encara no se sap el percentatge exacte d'aquests casos, tot i que alguns informes apuntarien que només 10 dels 77 casos han estat en contacte amb aquest tipus d'animals.

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat de l'existència de tres membres d'una mateixa família afectats, cosa que obre la porta a la possibilitat que el virus es pugui transmetre entre persones. Es tracta d'un pare de 87 anys, que va morir el 4 de març passat, i els seus dos fills. Un d'ells ja s'ha recuperat mentre que de l'altre no se n'ha dit res.

Les autoritats xineses, però, adverteixen que el contagi entre persones és esporàdic, malgrat ser teòricament possible. En la mateixa línia, expliquen que la transmissió entre humans només es pot transmetre "durant un període de temps" i que "podria restringir-se en l'àmbit familiar".

Un equip internacional d'epidemiòlegs dirigits per l'OMS ja estan treballant "in situ" per mirar d'aclarir l'origen del brot i si realment es contagia entre humans.
Anar al contingut