Ginebra

L'OMS decreta l'emergència sanitària mundial per l'increment dels casos de pòlio

El Camerun, el Pakistan i Síria "exporten" el virus i, per tant, infecten altres països

RedaccióActualitzat

Cada vegada hi ha més casos de poliomielitis en almenys una desena de països. Per aquest motiu, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decidit decretar una emergència sanitària mundial davant l'augment dels contagis d'aquesta malaltia als últims sis mesos a l'Afganistan, el Camerun, Etiòpia, Guinea Equatorial, l'Iraq, Israel, Nigèria, el Pakistan, Somàlia i Síria. L'OMS ha pogut confirmar que tres d'aquests països -el Camerun, el Pakistan i Síria- estan "exportant" el virus i, per tant, estan infectant altres països.

Aquesta organització de les Nacions Unides ha pres aquesta decisió després d'una setmana de discussions del Comitè d'Emergències, format per experts en la matèria. Aquests experts van recomanar decretar l'estat d'emergència perquè aquests contagis poden ser una amenaça a la resta del món, segons ha explicat Bruce Aylward, director general adjunt de l'OMS. L'organització és clara, en aquest sentit, també a la seva pàgina web, on diu:

"Mentre hi hagi un sol nen infectat, els nens de tots els països corren el risc de contraure la poliolmielitis".

Aylward ha apuntat que un dels arguments per prendre aquesta decisió és que la transmissió de la pòlio ha augmentat entre el gener i l'abril, uns mesos en què, "normalment", el contagi és més baix. Aquesta situació fa témer que en els mesos d'"alta transmissió", que comença aquest mes, el contagi pot multiplicar-se i posar en perill l'estratègia per eradicar la malaltia.

Un dels països més afectats és Síria. Des de fa uns mesos, hi ha una campanya conjunta de l'Organització Mundial de la Salut i d'Unicef per lluitar contra la pòlio en aquest país i el seu entorn.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut