Indonèsia

L'OMS confirma que 5 persones han mort de grip aviària a Indonèsia i que les víctimes mortals al país són 30

L'Organització Mundial de la Salut ha confirmat la mort de cinc persones a Indonèsia víctimes de la grip aviària. Es tracta de dos homes, dues dones i un nen de 10 anys, tots membres d'una mateixa família i que han mort en pocs dies de diferència en les dues últimes setmanes. La família vivia a l'illa indònesia de Sumatra. Amb aquestes cinc defuncions, ja són una trentena les persones que han mort per la grip aviària a Indonèsia. L'OMS assegura que no hi ha cap prova que el virus es transmeti de persona a persona. Amb tot, si això finalment passa, hi hauria el perill de desencadenar una epidèmia a escala mundial.

Actualitzat

Cinc persones d'una mateixa família han mort a l'illa indonèsia de Sumatra víctimes de la grip aviària. Ho han fet en pocs dies de diferència durant les últimes setmanes i mitja. L'OMS ha confirmat que les anàlisis que han practicat a les dues dones, els dos homes i el nen han donat positiu del virus més mortífer de la malaltia.

Amb aquestes cinc defuncions, ja han mort una trentena de persones de la grip aviària a Indonèsia. De moment no se saben més dades sobre la manera que s'han infectat, si bé l'OMS assegura que no hi ha cap prova que el virus es transmeti de persona a persona. La grip aviària és una malaltia d'origen animal que es transmet als éssers humans per contacte directe amb animals malalts.

L'Organització Mundial de la Salut tem que una mutació del virus H5N1, el més perillós de la malaltia pel seu potencial de mutar i transmetre's entre humans, desencadeni una epidèmia a escala mundial.

Des que la malaltia va reaparèixer al sud-est asiàtic el desembre del 2003, 213 persones s'han contagiat amb el virus i 120 han mort. Els països que han registrat víctimes mortals són: el Vietnam (42), Indonèsia (30), Tailàndia (14), la Xina (12), Cambotja (6), l'Azerbaidjan (5), Turquia (4) i l'Iraq (2).

Anar al contingut