Ginebra

L'OIT alerta que l'atur a Espanya no baixarà del 21,5% abans del 2019

L'Organització Internacional del Treball preveu que l'atur continuarà creixent al món els pròxims cinc anys, i que això incrementarà les desigualtats i la conflictivitat social

RedaccióActualitzat

No hi ha treva. L'atur i les desigualtats continuaran augmentant al món els pròxims cinc anys i això representarà un increment de la conflictivitat social. Segons les previsions de l'Organització Internacional del Treball (OIT), el 2019 hi haurà vuit milions més de parats. I a Espanya, les dades diuen que l'atur no baixarà en els pròxims cinc anys del 21,5%, fet que significaria que durant una dècada sencera la taxa d'atur estaria per sobre el 20%, una de les més elevades d'Europa i dels països desenvolupats.

De fet, segons les previsions, l'atur a Espanya se situarà aquest any en el 23,6% i el 2016 la taxa baixarà molt lleugerament, es mantindrà per sobre del 22% el 2017 i no baixarà del 21,8% el 2018 i del 21,5% el 2019. L'OIT assenyala que les dificultats per crear ocupació a Espanya continuaran mentre hi hagi poc consum intern i poc crèdit a disposició de les empreses.

A banda del creixement de l'atur, l'organització, amb seu a Ginebra, també alerta de l'augment de les desigualtats entre els treballadors perquè el 10% de la població concentrarà fins al 40% dels ingressos, mentre que el 10% més pobre es quedarà només amb el 5% mundial. Segons l'OIT, el malestar social s'ha disparat des del començament de la crisi i ara és un 10% més alt que el 2008.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut