Lleida

L'ofrena floral a sant Anastasi s'omple d'aires electorals a Lleida

La ciutat de Lleida està de festa major, i coincidint amb l'inici de campanya els candidats a la Paeria han aprofitat els actes per començar a escampar les seves idees i buscar el vot dels lleidatans. El candidat socialista ha destacat l'obra feta fins ara però també els grans projectes de futur, i l'alcaldable de CiU ha animat els ciutadans a participar en la festa major i en el canvi que s'acosta a l'Ajuntament. El candidat debutant del PP ha criticat l'elevada pressió fiscal de la ciutat, mentre que ERC i ICV han destacat la tasca de les seves formacions en el marc del tripartit que ha encapçalat el govern.

Actualitzat
El socialista Àngel Ros ha destacat l’obra feta per l’equip de govern a la Paeria en els últims quatre anys, una tasca que creu que s’ha notat a la ciutat. Ha volgut destacar algunes actuacions, com el pla especial de l’estació, la integració de Pardinyes, Balàfia i Secà amb el conjunt del centre de la ciutat o la creació de vivendes a l’eix de la Bordeta, Cappont i Magranés. També ha posat èmfasi en la construcció del Palau de Congressos i del Parc Cientific i Tecnològic.

Ros, que com a alcalde ha presidit l’acte de festa major en què s'ha fet una ofrena floral al patró de la ciutat, sant Anastasi, també ha dit, però, que hi ha grans projectes de futur a desenvolupar per fer de Lleida la veritable capital de la Catalunya interior i de l’àrea agroalimentària que representa.

El seu màxim rival, el convergent Isidre Gavín, afronta la campanya amb il·lusió pel canvi. Un canvi, diu, que és necessari per a la ciutat de Lleida. Gavín ha assegurat que treballaran, i molt, però sense eufòria i amb molta responsabilitat, perquè, ha dit, s’acosta un moment de canvi d’etapa a la Paeria, i ho ha considerat natural i lògic. I és que, després de trenta anys de govern del mateix partit, creu que ja és hora.

Gavín considera que encapçala una opció que il·lusiona la ciutadania i que, a més, recull les seves idees i pensa en les necessitats socials, de les quals n'ha subratllat algunes com ara els pisos, el trànsit o les escoles bressol. Ha reconegut que els convergents són ambiciosos perquè, ha dit, ens puguem sentir orgullosos de la ciutat. També ha apostat per la qualitat de vida i ha rebutjat el conformisme del tripartit. Durant la precampanya, el candidat de la federació ha presentat un projecte de reforma de les basses d’Alpicat i de la plaça Ricard Vinyes i ha apostat per convertir en navegable el riu Segre.

El candidat del PP, Ismael Zapater, ha participat també en l'ofrena floral a sant Anastasi. Aprofitant l’avinentesa, ha criticat l’elevada pressió fiscal de Lleida, que assegura que pel que fa a impostos és la tercera ciutat més cara d’Espanya, i ha promès posar-hi remei. També s’ha queixat que, tot i les dimensions de la ciutat, aquesta visqui en un permanent col·lapse circulatori i ha promès una ciutat més segura. És la primera vegada que Zapater es presenta com a alcaldable a la Paeria i assegura que cada cop és més conegut i que espera incrementar els quatre regidors que actualment té el seu partit a l’Ajuntament.

L'alcaldable d'ERC, Xavier Sàez, ha subratllat la capacitat de governar que ha demostrat el seu partit en la legislatura actual, en què la confecció del tripartit els va treure de l’oposició. Sàéz ha destacat la necessitat de concedir i cedir que representa aquest govern de coalició, i ha dit que ERC ha demostrat que sap governar, fer-ho d’una altra manera i fer-ho bé. La formació republicana ha lamentat en un comunicat les destrosses que ha patit el seu estand a Sant Francesc i ha presentat una denúncia.

L'ecosocialista Mercè Rivadulla, l’única dona candidata a l’alcaldia i que substitueix l’històric Francesc Pané, també ha combinat festa major i campanya. Rivadulla ha volgut destacar la tasca feta per la seva formació al capdavant de la regidoria de Medi Ambient. Sempre des de la modèstia, ha dit que poden presentar-se davant de la ciutadania amb les mans molt plenes i ha destacat que quan van recollir el testimoni la regidoria semblava pràcticament una ONG i que, en canvi, s’ha dotat d’una estructura que ha permès grans polítiques com la de residus o la d’espais naturals. La candidata ha insistit en l’aposta del tripartit.l’aposta del tripartit.
Anar al contingut