Barcelona

L'oficina de Justícia augmenta el nombre de certificats de penals a expedir després de tres dies de cues

A primera hora del matí encara hi havia una acumulació de persones semblant a la dels darrers dies que donava el tomb a la façana

RedaccióActualitzat

Després de tres dies, a les onze del matí ja no hi havia cues davant l'única Oficina del Ministeri de Justícia a Barcelona on mestres i educadors han de sol·licitar el certificat de penals obligatori per treballar amb menors. A primera hora sí que hi havia una acumulació de persones semblant a les dels darrers dies davant l'oficina situada al carrer Garcilaso de Barcelona, que només obre als matins, ja que donava la volta a l'illa de cases formada pel mateix carrer Garcilaso i Concepció Arenal fins a als carrers Felip II i Olesa.

Les cues han desparegut després de repartir-se tots els números que l'oficina expedirà aquest dimecres: 560 certificats, 160 més que aquest dimarts. També s'ha augmentat en una persona el nombre de treballadors per expedir els certificats i ara ja en són 7.

El primer a fer cua ha estat Francesc Bosch, de Sant Feliu de Guíxols, que va començar-la aquest dimarts a les deu de la nit per assegurar-se que tindria la documentació. Segons ha explicat, va decidir "assegurar-se el tret" després de veure com el dia abans hi havia hagut persones que ja s'esperaven des de les dues de la matinada.

L'oficina de Barcelona és l'única de tot Catalunya i donava uns 400 números diaris abans de Nadal per a totes les gestions, tot i que aquesta xifra s'ha pogut incrementar els darrers dies. 

Tot plegat l'endemà que Ensenyament va decidir allargar fins al 23 de març el termini per presentar el certificat negatiu d'antecedents penals per als mestres que volen optar a la borsa de treball del Departament  per primera vegada. Aquest certificat és un nou requisit que s'exigeix a les persones que volen treballar amb nens. En principi, els optants a la borsa de treball d'Ensenyament tenien fins al 8 de febrer per presentar-lo, però a causa de les cues dels últims dies la Generalitat va allargar el termini fins al 23 de març. També l'hauran d'obtenir, entre d'altres, monitors d'esplai i menjadors o pediatres.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut