L'alegria de la Petronila
L'alegria de la Petronila

L'oferta de lloguer social que fa plorar les víctimes d'un desnonament

Desallotjament múltiple en una finca de l'Eixample de Barcelona

RedaccióActualitzat

Un pis de tres habitacions amb bany per 120 euros al mes. Aquesta és l'oferta de lloguer social que ha emocionat Petronila Pino:

"Es algo espectacular, no te puedes imaginar, sabes que tienes techo, unas Navidades, unos Reyes, no hay mejor regalo que una casa para mis hijos."

Ella i la seva parella van entrar fa quatre anys, per una finestra, a un principal del carrer Villarroel número 102 de Barcelona, que estava buit. Hi han viscut amb els seus dos fills i l'entitat bancària que té el pis en propietat els ha ofert, en l'últim moment, aquest lloguer. Tenir fills els ha ajudat a l'hora d'aconseguir-ho, com explica Joan Carulla:

"Com que tenim crios ens han donat un lloguer social, que és el que anàvem lluitant nosaltres, perquè hi ha uns lloguers que són molt exagerats".

Dimarts al matí s'ha viscut, a la finca, un desallotjament múltiple. En una escala de deu veïns hi havia vuit pisos ocupats. Alguns dels ocupants ja havien anat marxant els dies anteriors. D'altres recollien les seves coses i feien uns plans senzills, com era el cas de l'Àlex Florea, que feia tres anys que hi vivia:

"Me llevaré las cosas que me quedan, me llevaré la pecera y una maleta y fuera."

El Fernando Demaría i els seus dos companys també han aconseguit un lloguer social, gràcies a la intermediació de la PAH i de l'Ajuntament amb els propietaris de tot el bloc:

"Alquilar aquí es muy complicado, muy difícil y muy caro... Imagínate si ganas menos de 1000... y tienes que pagar un alquiler de 800... más gastos. Es imposible vivir de esa manera. Es sumamente frustrante, no le alcanza ni para comer."

A la resta, Serveis Socials els ha ofert una pensió per uns dies mentre estudien les seves problemàtiques socials.

Ara, a l'escala només hi queden dos pisos llogats. Els que hi viuen han manifestat que estaran més tranquils, perquè es queixaven que hi havia algunes ocupacions conflictives. L'entitat bancària els ha assegurat que s'hi podran quedar i que la resta de pisos es posaran a lloguer o en venda. Alguns ja tenen una porta blindada per evitar que els tornin a ocupar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut