Els bars i restaurants de primera línia de mar han treballat com a l'agost
Sitges

L'ocupació turística més alta dels últims deu anys per Setmana Santa

Amb una mitjana del 85%, l'ocupació s'ha acostat al ple en alguns llocs

RedaccióActualitzat

Fins a l'últim dia, el bon temps -en general- d'aquesta Setmana Santa ha fet que molts hagin sortit de casa, encara que només fos per passar unes hores a l'aire lliure. Això s'ha traduït en més mobilitat a les carreteres i terrasses, bars i restaurants, sobretot en municipis de platja, més plens.

I també s'ha traduït en més negoci per al sector. Gràcies als turistes de proximitat, però també amb turistes estrangers que, des de Barcelona, s'escapen algun dia a poblacions properes.

♦ El bon temps fa que l'ocupació al Pirineu fregui el 100% en la majoria d'establiments

Aquest matí de dilluns el temps no acabava d'acompanyar en algunes poblacions per anar a la platja, però ha estat l'excepció. Els dies de festa, el sol ha estat clau per obtenir ocupacions d'hotel que han arribat al 100% com constata Joan Antoni Matas, del Gremi d'Hostaleria de Sitges.

"Pocs anys han estat com aquest. La restauració ha estat un factor clau en el dia a dia que Sitges n'està ple".

Molts visitants d'un dia, i no només de Catalunya. Andreu Valera, encarregat del bar restaurant Pic Nic, n'ha estat testimoni.

"Turisme francès que només ve a passar un dia i com a sorpresa, turisme oriental, sobretot coreà".

A Tarragona han viscut una situació semblant que ha permès fer calaixos d'altres èpoques. David Rodríguez és cambrer i n'està ben sorprès.

"Semblava agost, estava la platja plena. I sí, sí, venien només a passar el dia aquí a la platja".

A més els hotelers ja estan començant a rebre les primeres reserves de cara a l'estiu. Tot plegat fa presagiar una alta ocupació a la temporada de juny a setembre.

Anar al contingut