Un tècnic amb un guant blanc posa la mà sobre l'emblema de Volkswagen
Volkswagen ha fet una nova crida per revisar els models amb motor d'1.2 litres afectats per eliminar el software que alterava les emissions d'òxids de nitrogen
Barcelona

L'OCU recomana no portar a revisió els motors de Volkswagen afectats per les emissions

L'organització creu que les revisions "no són recomanables", sobretot després que els tests fets pel fabricant hagin conclòs que "un cop eliminat el software les emissions del NOx augmentaven en més d'un 13%"

RedaccióActualitzat

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana no anar a la revisió de motors dels cotxes de Volkswagen afectats per l'escàndol de les emissions perquè considera que no està provat que la reparació que proposa el grup alemany acabi amb el problema.

Volkswagen ha fet una nova crida per revisar els models amb motor 1.2 litres de cilindrada afectats per eliminar el software que alterava les emissions d'òxids de nitrogen (NOx). El fabricant d'automòbils, segons explica l'OCU en un comunicat, indica que amb aquesta reparació gratuïta no es veu afectat ni el consum de carburants ni les prestacions del vehicle.

Ara bé, l'OCU considera que aquestes revisions "no són recomanables", sobretot després que els tests fets al laboratori hagin conclòs que "un cop eliminat el software, les emissions del NOx augmentaven en més d'un 13% i no s'asseguraven les prestacions del vehicle amb una garantia suficient". Per tant, conclou que és millor esperar fins que "autoritats independents" comprovin que la retirada del software no afecta ni les prestacions, ni els nivells d'emissions o de consum de combustible.

Més de 10.000 persones, per la seva banda, s'han sumat a la demanda col·lectiva per exigir compensacions econòmiques.

Anar al contingut