Barcelona

L'OCU denuncia que la subhasta on es fixa el preu de l'energia és un oligopoli sense competència

L'Organització de Consumidors i Usuaris denuncia que la subhasta on es fixa el preu de l'energia és la plasmació d'un oligopoli sense competència. La portaveu de l'OCU, Iliana Izverniceanu, assegura en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que els dos actors del mercat de l'energia, les productores i les comercialitzadores d'últim recurs, pacten els preus sense competència. L'OCU alerta que això causa inseguretat en els consumidors, que només poden acatar el preu.

Actualitzat
Iliana Izverniceanu recorda que la Comissió Nacional de l'Energia ha advertit de la manca de competència de la subhasta on es fixa el preu de l'energia.

Les organitzacions de consumidors denuncien que el rebut de la llum s'ha encarit més d'un 9% de mitjana aquest any, i un 30% en els últims tres anys. Això suposa uns 11 euros per rebut. L'OCU demana explicacions al Ministeri d'Indústria per una pujada que creuen desproporcionada i injusta.

La portaveu de l'OCU alerta que s'esperen alces de preus de la llum fins al 2012.

Pensar on es compra per estalviar

Izverniceanu ha recordat a "El matí de Catalunya Ràdio" que les famílies es podrien estalviar més de mil euros a l'any segons si compren en un supermercat o en un altre. L'OCU calcula que fer la compra a la botiga més cara o fer-la a la més barata pot suposar una diferència al cap de l'any de 1.300 euros de mitjana en el conjunt de l'Estat.

Aquesta diferència, que augmenta fins als 2.200 euros si ho mirem només a Barcelona. Pel que fa al cost mitjà del cistell de la compra, enguany ha tornat a baixar, tot i que menys que el 2009. Omplir-lo ara costa un 1,5% menys que fa un any.
Anar al contingut