Imatge de recurs del Banc Central Europeu (Foto: Reuters)
Imatge de recurs del Banc Central Europeu (Foto: Reuters)
París

L'OCDE veu en els bancs el principal risc de l'eurozona i recomana fer-los passar nous testos de solvència

L'OCDE preveu una recuperació lenta i dèbil per a una zona euro que creixerà a dues velocitats. Segons l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, Espanya serà al grup dels estats amb un creixement menys intens. Alhora, insta a fer nous testos de solvència als bancs de l'eurozona. L'OCDE considera que la salut del sector bancari continua sent el risc principal per al creixement.

Actualitzat
La zona euro ha començat la recuperació, però és una recuperació lenta, dèbil i encara està sotmesa a incerteses importants. Així ho vaticina l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. "La zona euro s'està recuperant d'una severa recessió, però l'existència d'importants desequilibris econòmics, fiscals i financers demana una agenda coherent de reformes amb vista al futur", ha apuntat la institució en la seva última enquesta econòmica. Entre aquestes reformes, l'OCDE recomana millorar la disciplina fiscal amb la reforma de la norma pressupostària i la creació de consells fiscals nacionals.

Durant els pròxims anys hi haurà una recuperació a dues velocitats i els països amb més dèficit, com és el cas d'Espanya, creixeran a un ritme menor que els excedentaris, com Alemanya. D'aquesta manera, les expectatives d'expansió del PIB per a la regió se situen entre l'1,5% i el 2% en els dos pròxims anys.

Un dels elements més preocupants és el sector bancari, que tot i el massiu suport públic rebut continua suposant el principal risc per a la recuperació econòmica. Per prevenir-ho, l'OCDE proposa realitzar periòdicament testos sobre la seva solvència.
Anar al contingut