El Brexit fa rebaixar lleugerament les expectatives de creixement de la zona euro (Reuters)
El Brexit fa rebaixar lleugerament les expectatives de creixement de la zona euro (Reuters)
París

L'OCDE rebaixa una dècima les previsions de creixement econòmic per a aquest any

Factors com el Brexit o la caiguda del comerç mundial fan que el pronòstic a la zona euro sigui ara d'un 1,5% el 2016 i d'un 1,4% l'any que ve, tres dècimes menys del que va preveure fa tres mesos l'OCDE

RedaccióActualitzat

L'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, l'OCDE, rebaixa les seves previsions de creixement per a aquest any i el que ve, coincidint amb diversos factors com el Brexit i la caiguda del comerç mundial. La institució amb seu a París calcula que la zona euro creixerà un 1,5% el 2016, una dècima menys que els càlculs del juny, i un 1,4% el 2017, tres dècimes menys que els pronòstics de fa tres mesos.

Pel que fa a l'economia britànica, revisa lleugerament a l'alça els seus càlculs per a aquest any però en canvi retalla a la meitat els de l'any que ve, que deixa a l'1%. L'OCDE també rebaixa les expectatives per als Estats Units. Això reforça la tesi dels que defensen que encara és aviat per començar a apujar els tipus d'interès nord-americans. Aquesta tarda justament ho estudiarà la Reserva Federal. L'OCDE insisteix que per reactivar el creixement cal acompanyar les mesures de política monetària amb reformes estructurals i fiscals.

Sobre Espanya, la institució europea adverteix que l'absència de govern representa una "amenaça" per al país, tot i que estima que l'estat espanyol està en el "camí correcte" gràcies a les reformes aplicades, que "mantenen l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball".

Anar al contingut