Avis jugant a la petanca
Avis jugant a la petanca

L'OCDE avisa: les pensions a Espanya són massa altes

Una baixa natalitat amb un allargament dels anys de vida posarà molta pressió al sistema de pensions

RedaccióActualitzat

En qüestió de 30 anys, Espanya i el Japó s'assemblaran molt perquè els seus habitants seran molt grans. Espanya accelera ràpidament el ritme d'envelliment de la població, i el 2050 ja se situarà en segon lloc, per sota del Japó.

Per fer-se'n una idea: hi haurà 76 persones en edat de jubilació per cada 100 d'entre 20 i 64 anys. I això, inevitablement, posa pressió sobre l'edat i el pagament de les pensions. L'esperança de vida obligarà a allargar substancialment l'edat de jubilació. Ho alerta un informe que aquest dimarts publica l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), que revela que Espanya tindrà un dels sistemes de pensions més generosos d'aquest grup de països.

Aquí es pagarà una pensió d'un 82 per cent del sou als jubilats, molt per sobre, diuen, de la mitjana de l'OCDE, que serà del 63 per cent. L'edat de jubilació tampoc s'acosta a la mitjana i és lluny dels més de 70 anys que han fixat països com Dinamarca i Itàlia.

La combinació de baixa natalitat amb un allargament dels anys de vida és el que, segons l'organització de països per a la cooperació i el desenvolupament econòmic, posarà molta pressió al sistema de pensions espanyol.

L'informe també avisa que Espanya és un dels set únics països que posen traves perquè se segueixi treballant mentre es cobra la pensió.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut