París

L'OCDE alerta que Espanya tindrà 4,5 milions d'aturats a finals del 2010, el 20% de la població activa

El nombre d'aturats a Espanya a finals del 2010 s'haurà incrementat amb més de 2,7 milions de persones des de l'inici de la crisi, el 2007. L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics ha presentat l'informe anual sobre Perspectives del Treball que assegura que el total de desocupats a Espanya serà de 4,5 milions de persones a finals de l'any que ve, és a dir, un 20% de la població activa. Per tant, l'estat espanyol continuarà sent el país de l'OCDE amb la taxa de desocupació més alta. Al conjunt de la zona d'aquest organisme, el nombre d'aturats serà de 57 milions, una xifra rècord des de la Segona Guerra Mundial.

Actualitzat
L'informe de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics indica que quan se superi la crisi es corre el risc que s'instal·li un atur elevat i persistent amb un cost social i econòmic important.

L'OCDE calcula que, des de l'inici de la crisi, el 2007, fins a finals del 2010, a Espanya i haurà uns 4,5 milions d'aturats, un 20% de la població activa, la xifra més alta dels 30 països de la zona. Per tant, i segons l'informe, Espanya serà el país on més haurà afectat la crisi, juntament amb Irlanda i els Estats Units.

Aquestes dades arriben poc després de saber-se les previsions de la Comissió Europea, que apuntaven que Espanya serà l'únic país de la zona euro que estarà en recessió a finals del 2009.

57 milions d'aturats

Al conjunt del territori de l'OCDE, l'organisme preveu que el 2010 hi hagi 57 milions d'aturats. Es tractaria de tot un rècord, ja que és una xifra que no s'hauria registrat des del 1945, al final de la Segona Guerra Mundial.

Per pal·liar aquest fenomen, l'OCDE considera que s'han de fer contundents polítiques actives de protecció social i adoptar mesures de seguiment dels aturats per a la seva integració.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut