Granada

Localitzen vuit "pateres" amb 126 immigrants a bord davant les costes de Granada i Almeria

El Servei Marítim de la Guàrdia civil ha interceptat vuit embarcacions davant les costes de Granada i Almeria amb almenys 126 immigrants a bord, 33 d'ells menors. A la "patera" més gran, que ha arribat a Granada, hi viatjaven 60 immigrants, dels quals vint eren menors d'edat, que ara han quedat sota la tutela dels serveis socials del govern andalús. Una llanxa de salvament ha traslladat els immigrants fins al port de Motril, on han rebut una primera assistència mèdica i on els han donat aliments. Mentrestant, els altres 66 immigrants han arribat a les costes d'Almeria en set pateres, segons fonts de la Guàrdia civil de Granada i la subdelegació del govern d'Almeria.

Actualitzat

El Servei Marítim de la Guàrdia civil ha interceptat l'embarcació més gran amb 60 immigrants a bord que navegava davant les costes de Granada. Les càmeres del Servei Integral de Vigilància Exterior l'ha localitzat a unes tretze milles de la costa. Una hora més tard l'ha interceptat l'embarcació "Río Aragón" de la Guàrdia civil a set milles de la costa de La Rábita, segons han informat fonts de l'Institut Armat, i l'han traslladada fins a la costa.

Els 60 immigrants, entre ells una dona, que han arribat al port de Motril presentaven un bon estat de salut i han rebut una primera assistència mèdica per part dels voluntaris de la Creu Roja, que també han donat aliments als "sense papers".

Tots els adults han quedat a disposició de la Policia Nacional, que aquest dilluns mateix els podria enviar de tornada al seu país. D'altra banda, la vintena de menors podrien passar a disposició dels serveis socials de la Junta d'Andalusia.

Mentrestant, a les últimes hores han arribat set embarcacions més a les costes d'Almeria, amb 66 immigrants d'origen magrebí.

Anar al contingut