Sevilla

Localitzen un pis del "complex Biscaia" d'ETA a la localitat d'Ezcaray

La Guàrdia Civil ha trobat a la localitat d'Ezcaray, a La Rioja, un pis vinculat al "complex Biscaia" d'ETA, el quart amagatall que localitzen en aquesta comunitat des que va començar l'operació policial contra aquest grup. És el que ha anunciat el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, durant la inauguració d'una comissaria a la localitat sevillana d'Alcalá de Guadaíra, on també ha dit que es manté l'alerta antiterrorista a tot l'estat espanyol, però sobretot a Andalusia.

Actualitzat

Els terroristes han tingut últimament una forta presència a Ezcaray. Tenien previst utilitzar un xalet de la urbanització El Cardizal per mantenir-hi segrestat el regidor socialista d'Eibar, Benjamín Atutxa, i després matar-lo. El xalet era propietat dels pares de Maialen Zuazo, detinguda a Bilbao juntament amb la seva parella, Arkaitz Goikoetxea.

La Guàrdia Civil també hi va localitzar un pis amb garatge que el "complex Biscaia" podria haver utilitzat per fabricar-hi bombes. Els terroristes, a més, van escollir La Rioja per als seus zulos. En van localitzar un a Ezcaray, on van trobar-hi tranquil·litzants per segrestar el regidor socialista, i un altre a Valgañón, amb 130 quilos d'explosius.

Anar al contingut