La Pobla de Claramunt

Localitzen les dues ampolles d'un gas perillós robades en una empresa de l'Anoia

Els Mossos d'Esquadra han localitzat les dues ampolles de clor gasós robades en una empresa de potabilització d'aigua de la Pobla de Claramunt, a l'Anoia, una d'elles buida. El robatori havia estat notificat per la Direcció General de Protecció Civil, que alertava del perill que suposava. Les ampolles, de 500 i 255 quilos, contenien un producte altament perillós que no s'hauria de manipular sense coneixements. Un dels presumptes autors del furt ha estat detingut, i han identificat els dos coautors del robatori, que s'espera que siguin detinguts en les properes hores.

Actualitzat
El gas, que segons els Mossos es va robar el dijous 7 d'octubre a la nit a l'estació de transport d'aigua de l'empresa Aigua de Rigat, a la Pobla de Claramunt, és corrosiu i provoca danys a la pell, els ulls i les vies respiratòries.

Davant el perill, Protecció Civil va llançar un missatge d'alerta perquè una manipulació incorrecta de les ampolles podria provocar-ne un augment de la pressió, amb el consegüent risc d'explosió i d'alliberament d'un núvol tòxic. A més, recomanava a la població i als mateixos lladres avisar al telèfon d'emergències 112 si es detectaven algunes ampolles sospitoses i, en cas que algú entrés en contacte amb el producte, esbandir-se la part contaminada amb aigua abundant durant quinze minuts.
Anar al contingut