Barcelona

Localitzada a Sant Sebastià i en bon estat de salut la noia desapareguda a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han informat que l'Ertzaintza l'ha trobat al País Basc

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que s'ha localitzat sana i estàlvia Martina Alemany, la noia de 16 desapareguda des d'aquest dilluns al matí a Barcelona. Una persona l'ha reconegut en un centre comercial i ha alertat la policia basca.        

 

La mare de la noia ha donat les gràcies per la mobilització des del seu perfil de Facebook i ha explicat que la família anirà a buscar la menor a Sant Sebastià. 

 

Des del perfil de Twitter creat per fer difusió del cas i demanar a la noia que tornés a casa també han celebrat aquest desenllaç feliç. 

Una de les pistes que seguien els Mossos era, precisament, que hagués marxat cap al País Basc, perquè, abans de marxar, havia consultat a internet una pàgina amb informació sobre aquesta zona. Els Mossos havien ampliat la cerca més enllà de Barcelona i havien fet arribar la imatge de la menor als diferents cossos policials i forces de seguretat. 

La noia va desaparèixer dilluns al matí quan anava a l'escola de Barcelona on estudia primer de Batxillerat. Està en tractament a l'Hospital Clínic de Barcelona perquè pateix un trastorn alimentari, i quan va marxar va dir als pares que anava a fer fotocòpies i després a estudiar per un examen, però no s'hi va presentar.

Aquest dilluns també tenia visita a l'hospital per seguir el tractament, i quan tampoc hi va anar, els pares van posar denúncia als Mossos i van difondre fotografies seves a les xarxes socials demanant ajuda per trobar-la. La mare, Ester Casas, entrevistada aquest dimarts al matí a "Els matins" de TV3, ha explicat que havien rebut una nota de la filla:

"Acabem de trobar una nota a la bústia, ara mateix, que diu: "Us estimo, estigueu tranquils, estaré bé. No m'han raptat, simplement he marxat, no us vull causar més problemes. Gràcies per haver-me aguantat tant de temps".

Aquesta tarda, el pare ha entregat als Mossos el mòbil de la menor, que no s'havia endut.

Un cas amb molta difusió i de molt abast ciutadà

Després de rebre la denúncia, els Mossos van activar la recerca de la noia. Davant la difusió que aconseguia la notícia a les xarxes socials, han alertat de no fer cas de les informacions no contrastades:

 

 

Una recerca intensiva i intensa

Els familiars han explicat que quan va marxar la noia duia una jaqueta negra i una motxilla de color rosa. Les altres famílies del centre escolar i altres voluntaris, fins a 200 persones, van pentinar aquest dilluns fins a la matinada la zona i també força barris de la ciutat sense que en poguessin trobar cap pista. Els pares ja pensaven que era fora de la ciutat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut