Barcelona

L'Observatori de la Urbanització comptabilitza 1.860 urbanitzacions fantasma a Catalunya

L'Observatori de la Urbanització de la Universitat Autònoma de Barcelona ha comptat el nombre d'urbanitzacions fantasma que hi ha a Catalunya. Amb la intensió d'elaborar un mapa que localitzi aquestes urbanitzacions, el grup d'investigació n'ha comptabilitzat 1.860, de les quals un terç estan sense urbanitzar o a mig camí.

Actualitzat
Les urbanitzacions fantasma són espais parcel·lats amb clavegueram, enllumenat, vials i bancs, però que no han estat habitats.

A partir d'aquesta problemàtica, un grup d'investigació de l'Observatori de la Urbanització de la UAB ha comptabilitzat les urbanitzacions fantasma que hi ha a Catalunya i n'ha registrat 1.860, tan d'industrials com de residencials.

L'objectiu, doncs, és elaborar un mapa que situï aquest tipus de construcció fruit d'una època de creixement econòmic però amb poc plantejament urbanístic i basat en les necessitats econòmiques i no pas en la de vivenda o l'estoc d'habitatges.

L'Observatori de la Urbanització ha puntualitzat que d'aquestes 1.860 urbanitzacions, un terç són parcel·les que estan sense urbanitzar o a mig camí.

Segons el director de Serveis d'Ordenació Urbanística de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Josep Maria Carreras, per abordar els problemes de manteniment de les urbanitzacions hi ha una opció en el reglament de gestió urbanística que planteja l'acord entre promotors o parcel·listes amb els ajuntaments.

Les urbanitzacions fantasma no es poden considerar un problema a llarg termini ja que els experts estipulen que si no s'utilitzen es degraden en un termini de 10 anys. Per tant, és necessari buscar una solució a curt termini.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut