Barcelona

L'Obra Social La Caixa organitzarà a Catalunya quatre exposicions amb fons del Museu Britànic

Les mostres seran entre el 2016 i el 2020 sobre l'Europa medieval, la Grècia antiga, els faraons i els fenicis, en una col·laboració que les dues institucions qualifiquen d'històrica

RedaccióActualitzat

El Museu Britànic de Londres ha firmat un important acord amb la Fundació Bancària La Caixa, que permetrà que es puguin veure a Catalunya quatre grans exposicions del Museu Britànic. Es tracta d'una col·laboració de quatre anys, entre el 2016 i 2020, que permetrà exposar peces mai vistes als sis centres que CaixaForum té a l'estat, entre els quals els que hi ha a les quatre capitals catalanes. Així doncs, les peces es podran veure als centres culturals de l'Obra Social La Caixa a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, així com a Madrid, Saragossa i Palma. També està previst que la programació arribi al nou CaixaForum Sevilla, ara en construcció.

Les obres exposades seran sobre l'Europa medieval, la Grècia antiga, els faraons i els fenicis, i moltes de les peces elegides es podran veure per primera vegada a Espanya, ja que poques vegades surten del British Museum. La primera de les exposicions se centra en el període comprès entre l'any 400 i el 1500 dC, i il·lustra esdeveniments, personatges, ciutats i conflictes clau de l'edat mitjana.

"Grècia antiga: atletes, guerrers i herois" reunirà a Madrid, Barcelona, Sevilla, Palma i Saragossa un dels nombres més grans de peces dels fons grecs del British Museum que han sortit mai de Londres, en una mostra sobre la competició, element clau de la cultura hel·lenística. 

La tercera exposició, "Faraons: reis d'Egipte", recorrerà 3.000 anys d'història de l'antic Egipte i els secrets dels faraons, i s'hi exploraran els seus rituals, símbols i ideologies. Finalment, el 2019 i 2020, una quarta gran exposició, possiblement basada en la cultura fenícia, recorrerà tres centres CaixaForum.

Les dues institucions han qualificat la col·laboració d'històrica. El president del Patronat del British Museum, Richard Lambert, i la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán, han estat els encarregats de firmar l'acord, que inclou el préstec d'obres per part del British i l'organització conjunta de les mostres, així com també el comissariat a càrrec dels especialistes del museu londinenc. A més, el conveni obre la porta a la coproducció d'activitats i materials pedagògics relacionats amb les exposicions.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut