Responsables de la Caixa i del programa Incorpora durant la presentació del balanç de la primera dècada del projecte a la demarcació. Imatge del 3 d…
Responsables de la Caixa i del programa Incorpora durant la presentació del balanç de la primera dècada del projecte a la demarcació. Imatge del 3 de maig del 2017. (Horitzontal)

L'Obra Social 'la Caixa' facilita 3.767 llocs de treball a persones en risc d'exclusió a Lleida en 10 anys d'Incorpora

Actualitzat

ACN Lleida.-El programa Incorpora, d'integració laboral de l'Obra Social 'la Caixa', ha facilitat 3.767 llocs de treball a persones en situació o risc d'exclusió a les comarques de Lleida en els primers 10 anys de trajectòria del projecte. En aquesta dècada, Incorpora Lleida ha aconseguit implicar més de 896 empreses. El programa té 22 tècnics de 9 entitats lleidatanes que treballen en xarxa entre elles i amb les empreses. El paper dels tècnics Incorpora és clau perquè són l'enllaç entre les necessitats de les empreses i els suports que requereixen les persones per accedir al món laboral. El 2016, Incorpora Lleida va promoure la contractació de 774 persones en situació de vulnerabilitat. El programa es dirigeix sobretot a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves amb dificultats per accedir a un lloc de treball, exreclusos i víctimes de violència de gènere, entre altres.

En aquests primers 10 anys, han col·laborat amb Incorpora Lleida 896 empreses, compromeses amb aquest projecte de responsabilitat social. El treball en xarxa entre el sector empresarial i el social és possible gràcies a 9 entitats, que són les encarregades de desenvolupar el projecte en el territori a través de 22 tècnics d'inserció laboral a les comarques lleidatanes. Les entitats col·laboradores són l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID); Salesians Sant Jordi-Plataforma d'Educació Social Lleida; Associació PROSEC Promotora Social; Associació AASLL Lleida; Associació Reintegra; Creu Roja Lleida; Associació Salut Mental Ponent; Associació Alba, coordinada per Fundació Privada ASPROS.Els tècnics d'inserció, una figura clauUna de les claus del programa Incorpora és que aborda la inclusió sociolaboral des d'una perspectiva innovadora, transversal i integral. Els tècnics d'inserció laboral tenen un paper fonamental perquè estableixen un pont entre les necessitats de les empreses i els suports que requereixen les persones, i ofereixen formació, acompanyament i seguiment laboral a la persona inserida. L'objectiu és crear un clima d'entesa entre les dues parts, que es tradueixi en oportunitats per a les persones amb més dificultats per aconseguir feina. Prop de 125.000 insercions a l'EstatDurant aquesta primera dècada, el programa Incorpora ha facilitat 124.981 llocs de treball a l'estat espanyol. D'aquestes insercions, un 52% són dones i un 48% són homes. Pel que fa als col·lectius, un 30% corresponen a persones amb alguna discapacitat i un 70% a persones en situació o risc d'exclusió social. El programa ha comptat amb la col·laboració de 39.642 empreses i la implicació de 365 entitats socials d'arreu de l'Estat.

Anar al contingut