Barcelona

L'obra "Els miserables" arriba per primer cop a Barcelona avalada per 25 anys d'èxit

El popular musical "Els miserables" arriba a Barcelona després de més de 25 anys d'haver-se estrenat a Londres, on encara es manté en cartell. A partir del 30 de setembre, al Barcelona Teatre Musical s'hi representarà el muntatge en castellà i amb una posada en escena renovada. Sempre mantenint, però, l'esperit de la novel·la original de Victor Hugo.

Actualitzat
L'èxit d'"Els miserables" està avalat per més de 56 milions d'espectadors en 42 països. Ara arriba a la capital catalana de la mà de més de 25 actors i cantants, entre els quals, Ignasi Vidal i Gerónimo Rauch, que interpretaran les cançons que narren la història de Jean Valjean i la seva fugida de la llei en la França postrevolucionària.

El compositor de la música i els textos, Claude Michel Schönberg, amb alguns dels actors de l'espectacle, i la directora general de Stage Entertainment, Julia Gómez Cora, han viatjat aquest dimarts fins a Barcelona per explicar l'estrena de l'obra a la capital catalana després de passar per Londres, Nova York o Madrid.

Schönberg espera que en la seva estada a Barcelona "Els miserables" aconsegueixi "el miracle que l'espectador cregui que assisteix per primera i última vegada a un esdeveniment irrepetible".

Preguntat sobre quines creu que són les claus de l'èxit de l'obra, Claude Michel Schönberg considera que hi ha nombrosos factors que hi influeixen, però que, sens dubte, la mateixa novel·la de Victor Hugo n'és un, ja transmet "uns missatges d'humilitat, redempció i espiritualitat extraordinaris", totalment vigents, tot i que que datin dels anys quaranta, quan l'escriptor i també diputat va començar a escriure el llibre i a qüestionar-se sobre les desigualtats socials.

"Els miserables" és una història èpica i de redempció protagonitzada per Jean Valjean, un home que fuig de l'implacable llei imposada a la França postrevolucionària, amb el policia Javert trepitjant-li els talons, i trobant-se amb l'amor i el coratge d'uns quants i la misèria de molts.

L'actor argentí Gerónimo Rauch, conegut pel públic català pel seu paper a "Jesucrist Superstar", serà Jean Valjean i el barceloní Ignasi Vidal es posarà a la pell de Javert.

L'espectacle s'estrenarà el 30 de setembre al Barcelona Teatre Musical i es mantindrà en cartell durant una temporada de sis mesos. Les entrades s'han posat aquest dimarts a la venda a un preu d'entre 20 i 70 euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut