"Presos polítics a l'Espanya contemporània", l'obra de Santiago Sierra retirada d'Arco (ACN)
"Presos polítics a l'Espanya contemporània", l'obra de Santiago Sierra retirada d'Arco (ACN)

L'obra de Sierra sobre presos polítics s'exposarà a la primavera al CCCB

L'obra retirada d'Arco amb les cares pixelades de Junqueras, Sànchez i Cuixart arribarà a Barcelona després de passar pel Museu de Lleida

RedaccióActualitzat

L'obra "Presos polítics a l'Espanya contemporània", de Santiago Sierra, s'exposarà a la primavera al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) després del seu pas pel Museu de Lleida. És el resultat de l'acord entre el seu propietari, Tatxo Benet, i el CCCB. Les 24 fotografies es podran veure a Barcelona tan bon punt acabin de mostrar-se a la capital lleidatana, on estaran entre el dimecres de la setmana vinent, 7 de març, i el diumenge 22 d'abril.

La creació de Sierra, que va ser retirada de la Fira Arco Madrid la setmana passada, s'emmarca, com ha explicat el centre a través d'una nota, "dins d'un dels eixos de reflexió permanent del CCCB sobre la relació entre llenguatge, veritat i política que s'han dut a terme o estan programades per aquest mateix curs". Es tracta de 24 fotografies en blanc i negre, amb les cares pixelades, entre les quals hi ha les d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquest dimarts, l'artista madrileny ha demanat la llibertat per a ells.

 

 

L'obra "Presos polítics a l'Espanya contemporània" la va comprar l'empresari lleidatà Tatxo Benet, que des del primer moment va optar per deixar l'obra a Lleida com a contraprestació de l'operació policial que l'equipament va viure al desembre per traslladar les obres de Sixena. Santiago Sierra ha dit que està "encantat" que s'exposi al museu lleidatà.

L'artista ha insinuat que no descarta fer una segona versió de l'obra amb altres presos polítics o altres que ho podrien ser si tornen a territori espanyol, com Carles Puigdemont i Anna Gabriel.

Notícia relacionada: Arco hi surt guanyant amb la polèmica per la retirada de l'obra sobre presos polítics

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Article 155ArtGovern empresonat
Anar al contingut