Barcelona

L'obesitat infantil a Espanya s'apropa als nivells dels Estats Units

L'obesitat augmenta cada cop més a les societats desenvolupades. Uns hàbits alimentaris desequilibrats, amb un excés de proteïnes i greixos, elevats nivells d'estrès i no practicar esport són alguns dels motius que expliquen l'increment d'aquesta malaltia. Tot i ser un dels països que fa bandera de la dieta Mediterrània, Espanya no n'és un excepció. El percentatge de persones amb sobrepès està creixent sobretot entre la població més jove. L'índex d'adolescents entre els 17 i els 18 anys amb obesitat arriba al 23,6% dels nois, xifra que està molt a prop de la dels Estat Units, amb un 24,9%. En el cas de les noies, el percentatge se situa en el 21,4%, en la línia europea, mentre que als Estats Units és d'un 25,5%.

Actualitzat
Els especialistes alerten que la generació dels joves actuals pot tenir menys esperança de vida que els seus pares. El cap de Pediatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Antonio Carrascosa remarca que "per primera vegada en la història de la humanitat, les expectatives de vida de la generació actual de nens i adolescents poden ser inferiors a la dels seus progenitors per una gran incidència del sobrepès".

El govern ha posat en marxa diverses iniciatives per ensenyar als més petits hàbits alimentaris sans i equilibrats. Fins i tot, han aparegut teràpies per tractar aquests trastorns, que, moltes vegades, estan generats pel tipus de vida que realitza l'entorn del nen o bé per problemes psicològics com, per exemple, l'ansietat. Aquestes teràpies, en què també participen els pares, funcionen perquè després d'uns tres mesos, el 90% dels nens han perdut pes i tenen l'autoestima més alta. Tractar i prevenir aquesta malaltia és fonamental perquè els estudis indiquen que un nen obès serà, amb tota probabilitat, un adult obès.
Anar al contingut