Barcelona

L'OBC presenta la nova temporada que s'inaugurarà a l'octubre amb un concert de luxe, que repetirà a Frankfurt

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya començarà la temporada 2007-2008 el proper 6 d'octubre amb un gran concert inaugural que reunirà els principals compositors catalans, especialment del segle XX, i que també s'interpretarà a la Fira del Llibre de Frankfurt, amb motiu que enguany té Catalunya com a país convidat. Al llarg de 8 mesos l'OBC oferirà un total de 90 concerts.

Actualitzat
L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya tindrà un concert inaugural de luxe. Els dies 6 i 7 d'octubre interpretarà a L'Auditori un repertori farcit d'autors catalans, especialment del segle XX, que oferirà tres dies després a la ciutat alemanya de Frankfurt, en el marc de la Fira del Llibre.

Com ja és tradicional, les bandes sonores de pel·lícules també tenen un espai assegurat dins de l'OBC. Al desembre, Virgínia Martínez dirigirà un concert amb peces de "2001", "La guerra de les galàxies" o la recentment nominada a l'Oscar "El laberinto del fauno", del compositor aragonès resident a Catalunya Javier Navarrete.

Grans noms ompliran els recitals de L'Auditori i alguns, amb deute pendent. Com el cas de la pianista portuguesa Maria João Pires, que finalment actuarà amb l'OBC després de suspendre fa dos anys els seus concerts a L'Auditori per una afecció cardíaca.

La pròxima temporada serà la primera que el director Eiji Oue lidera com a titular de l'OBC. Després d'un primer any de transició, la seva batuta s'anirà alternant amb la de molts altres directors convidats, com el sortint Ernest Martínez Izquierdo, Salvador Brotons, Jesús López Cobos i Hannu Lintu.

Oue ha programat la temporada amb el compromís de divulgar la música clàssica i contemporània de totes les cultures i tendències, amb autors com Bach, Mozart i Schubert fins a Mahler o Xostakóvitx. I sempre tenint com a prioritat la difusió dels compositors catalans, amb una quinzena d'exemples.
Anar al contingut