Fotograma de al pel·lícula Júlia Ist, de la cartera de pel·lícules de la mostra internacional de Films de Dones de Barcelona, que es podrà veure al …
Fotograma de al pel·lícula Júlia Ist, de la cartera de pel·lícules de la mostra internacional de Films de Dones de Barcelona, que es podrà veure al festival de Lo Pati, Femme in Art.

Lo Pati estrena un festival artístic que aposta per la reflexió i el debat sobre la violència contra les dones

ACN Amposta.-Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, impulsa la primera edició del festival Femme in Arts amb el qual es transforma el cicle Cinema i Dona per aportar "una mirada universal, àmplia, diversa i lligada al territori" del fenomen de la violència contra les dones. Comissariat per la periodista Anna Zaera, Femme in Arts es farà entre el 24 i el 26 de novembre, coincidint amb el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. A través del cinema, la dansa, la música, la poesia o la literatura feminista es vol donar visibilitat a les violències contra les dones, assenyalar-les i ajudar a les dones a guanyar confiança per crear consciència social i lluitar contra aquestes conjuntament.

A partir de diferents manifestacions artístiques Femme in Art vol obrir un espai per al debat i la reflexió al voltant del fenomen de la violència contra les dones, el silenci, i també la capacitat de resiliència i la potència creadora de les dones.Els col·loquis es faran en el context del cicle de cinema però també s'ha programat un espectacle inaugural de dansa amb la ballarina Anna Hierro, un espectacle musical amb Les Impuxibles, un recital poètic i també un espai d'exhibició i consulta de literatura feminista.La comissària del festival, Anna Zaera ha remarcat l'art com el canal adequat "per sacsejar consciències i per plantejar-nos com llegir la realitat". La periodista ebrenca defensa la barreja de temes universals amb la història local -els moviments que han tingut lloc a les Terres de l'Ebre i que mostren la resistència femenina moltes vegades des de la invisibilitat de la vida domèstica-, per donar "un valor afegir de transformació social al territori". Femme in Art parlarà de la maternitat, la vulnerabilitat, els dubtes que generen les definicions de gènere, o com el poder controla els cossos de les dones a través de diversos mecanismes. El festival està coorganitzat per Lo Pati i les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l'Ajuntament d'Amposta, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d'Intervenció Especialitzada de Terres de l'Ebre que exerceix la Fundació Montsià. Compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Hi col·laboren els col·lectius de dones de les Terres de l'Ebre i el Drac Màgic, una cooperativa d'iniciativa social fundada el 1970 dedicada fonamentalment a l'estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual amb la representació de les dones com a focus. Totes les activitats es faran a Lo Pati i són gratuïtes.

Anar al contingut