Madrid

Llum verda per regular la TDT de pagament

El Consell de Ministres ha aprovat l'avantprojecte de la llei general de l'audiovisual, que regularà la TDT de pagament i establirà el règim de renovació de llicències. La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha indicat que es tracta d'una normativa "clara i útil" i ha afegit que es compleix, així, un compromís electoral i alhora s'aprova una assignatura pendent.

Actualitzat
La llei general de l'audiovisual preveu també el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals, una institució que serà independent, amb capacitat sancionadora i que vetllarà perquè es compleixi la llei general de l'audiovisual.

Reciprocitat de TV3 i Canal 9

La nova llei de l'audiovisual que prepara el govern espanyol obre la porta a la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9 i estableix el marc regulador perquè les televisions públiques de les comunitats autònomes es puguin veure en altres territoris.

Segons fonts pròximes a l'executiu espanyol, l'avantprojecte assenta les bases legals que han de fer possible que els ciutadans catalans rebin les emissions en TDT de la televisió pública valenciana i que TV3 es pugui sintonitzar també en TDT a tot el territori valencià, tot i que l'acord polític que ho ha de fer possible és a les mans dels governs de les dues comunitats autònomes.

El text es podria votar en el pròxim període de sessions, després de l'estiu.

Anar al contingut