Madrid

Llum verda de la CNMV a la represa del procés de les opes sobre Endesa

Les opes sobre Endesa tornen a aixecar el vol. Després que el Tribunal Suprem aixequés les mesures cautelars que mantenien les operacions sobre l'elèctrica espanyola de Gas Natural i E.ON, aquest dijous la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha donat llum verda a la represa del procés. Les ofertes millorades s'hauran de lliurar el pròxim dia 2 de febrer en un sobre tancat perquè els accionistes d'Endesa escullin la que els sembli millor.

Actualitzat
El procés estava paralitzat des de l'any passat a causa de les suspensions cautelars que havien dictat dues instàncies judicials diferents i que aquest mes han estat aixecades. Aquest fet ha donat llum verda a la reobertura del procés.

A partir d'ara, els accionistes de l'elèctrica hauran d'escollir a quina oferta s'acullen i el consell d'Endesa haurà d'emetre la seva recomanació, així com convocar una junta per votar l'eliminació del blindatge estatutari que limita al 10% els drets de vot, requisit al qual estan subjectes les dues opes.

Després de la millora, l'òrgan de govern de l'elèctrica disposarà de cinc dies per decantar-se per una opció que serà sotmesa a la junta d'accionistes, que ha de ser convocada amb almenys un mes d'antelació. En un comunicat, la CNMV ha explicat que, tenint en compte que les dues ofertes competidores han d'acabar el mateix dia, el termini d'acceptació de la formulada per E.ON s'iniciarà el dia 26 de gener i acabarà el 26 de febrer.

Per la seva banda, el termini d'acceptació de l'opa de Gas Natural, llevat que la societat decideixi retirar la seva oferta, queda prorrogat automàticament fins al dia 26 de febrer, segons la mateixa font, que ha afegit que, si s'escau, l'ampliació del termini de les opes es donarà a conèixer quan correspongui.

Les ofertes millorades, que podran presentar-se entre les 9.30 i les 17.45 hores del 2 de febrer, hauran de complir uns requisits mínims, com dirigir-se al cent per cent del capital de l'elèctrica i poder estar subjectes a l'adquisició de qualsevol nombre mínim d'accions que no excedeixi 529.481.934 accions, representatives del 50,01 per cent del capital social d'Endesa.

A més, la contraprestació de l'opa haurà de ser superior a 24,905 euros per cada acció d'Endesa que accepti l'oferta, encara que E.ON haurà d'elevar la seva oferta fins a almenys els 34,50 euros per acció als quals es va comprometre en el fullet explicatiu de la seva opa. Segons la mateixa font, si l'elevació de la contraprestació és diferent a la pura elevació del preu, haurà de presentar-se en el sobre tancat un informe d'experts independent que acrediti que l'opa millora l'última precedent.

El Consell de la CNMV també ha establert com a requisit que el sobre o carpeta tancats en els quals es presenti la millora haurà de contenir tota la documentació acreditativa de les modificacions de l'oferta adoptades pels oferents.

Acciona es podria vendre la seva part


Coincidint amb la decisió del supervisor borsari, el director general de Desenvolupament Corporatiu d'Acciona, Juan Muro-Lara, ha apuntat aquest dijous que el Consell d'Administració de la constructora es plantejaria vendre la seva participació en Endesa, del 21,03 per cent, si E.ON elevés el preu de la seva opa fins a 58 o 59 euros per acció.

Les accions de la companyia presidida per Manuel Pizarro han pujat aquest dijous en borsa l'1,09 per cent i han fixat un nou màxim històric en 39 euros, mentre que les d'Acciona han caigut el 0,19 per cent, les de Gas Natural han guanyat el 2,12 per cent i les d'E.ON han cedit l'1,59 per cent.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut