Imatge d'arxiu de dos agents de la Guàrdia Urbana (ACN)
Imatge d'arxiu de dos agents de la Guàrdia Urbana (ACN)
Barcelona

Llum verda al fitxer que inclou dades com la vida sexual dels guàrdies urbans de BCN

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades arxiva la denúncia presentada contra aquest registre creat per l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

La ideologia, la religió i, fins i tot, la vida sexual dels agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona podran formar part del fitxer de dades de la Unitat d'Afers Interns de la policia de la ciutat. Així ho ha determinat l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que considera congruent que determinades investigacions internes hagin de tractar aquesta mena d'informacions i que, per tant, han de quedar recollides i protegides.

D'aquesta manera, doncs, s'ha arxivat la denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona presentada pel Sindicat Autònom de Policia, el Sindicat d'Agents de la Policia Local i Comissions Obreres, juntament amb el grup municipal del PP.

L'Ajuntament ja ha anunciat la disposició de crear, amb els sindicats, una comissió de seguiment d'aquest fitxer de dades, que també recull l'afiliació sindical, l'origen racial, les aficions, l'estil de vida, ingressos, propietats i dades bancàries, hipoteques, situació familiar o infraccions administratives i penals.

Anar al contingut