Barcelona

Lluïsa Cunillé, Marta Almirall, Benet Casablancas i els directors de Trapezi, Premis Nacionals de Cultura

El jurat, presidit pel conseller Joan Manuel Tresserras, ha donat a conèixer els noms dels guardonats pels Premis Nacionals de Cultura. Els premiats són Lluïsa Cunillé en la modalitat de teatre, Marta Almirall en la categoria de dansa i Benet Casablancas, en la de música. També s'han premiat els directors de la companyia Trapezi, Bet Miralta i Jordi Aspa, en la modalitat de circ. La cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura tindrà lloc el proper 24 de novembre al Teatre Fortuny de Reus.

Actualitzat

Als directors de Trapezi Bet Miralta i Jordi Aspa els han atorgat el Premi Nacional en la modalitat de circ per "la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant en el vessant artístic com per la incidència en el públic." El jurat ha destacat la "voluntat de descentralització cultural i dinamització comarcal, ser el nucli de trobada, dinamització i intercanvi, i haver-se convertit en referent en els festivals europeus". També ha recordat els impulsors de Trapezi a Reus i Vilanova i la Geltrú, Alfred Fort i Bienve Moya.

Marta Almirall, Premi Nacional de Dansa, ha estat distingida perquè amb la seva companyia Roseland Musical "s'ha dirigit cap al públic infantil i familiar, creant obres divertides i suggeridores, amb el mateix rigor i la mateixa qualitat que si fossin per a adults". El jurat també ha destacat la influència d'Almirall en la creació de nous públics a través dels seus espectacles i de la seva escola.

Bernet Casablancas ha estat guardonat en la categoria de música. D'ell, el jurat diu que ha sabut "conjugar de manera brillant les facetes de músic, compositor i pedagog". També n'ha destacat la diversitat de gèneres en els quals ha treballat.

Lluïsa Cunillé ha rebut el premi en la categoria de teatre. El jurat ha destacat que "amb un llenguatge personal implica el públic, referint-se a la seva experiència íntima i col·lectiva, des d'un angle de perplexitat i sorpresa".

Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb 18.000 euros, els atorga la Generalitat des que es van instituir el 1982.

Anar al contingut