Barcelona

Lluís Salvadó: "El Parlament haurà de debatre com es configura l'IRPF"

El secretari d'Hisenda afirma que el govern no proposarà cap mesura sobre l'IRPF i espera que al Parlament es pugui generar prou consens per aprovar-ne modificacions

Actualitzat

Encara cueja el debat entorn de la possible pujada de l'IRPF per a les rendes més altes, que aquest dimarts ha evidenciat la diferència de criteris al si del govern. El secretari d'Hisenda del Departament d'Economia i Finances, Lluís Salvadó, ha afirmat que aquestes diferències no són importants, que "hi ha més consens del que reflecteixen els titulars", i que s'evidenciarà en la proposta al Parlament:

"Al projecte de llei que aprovarà el govern no hi ha cap modificació d'IRPF. Durant el tràmit parlamentari segur, segur, segur que apareixerà el debat, i apareixeran esmenes, i allà haurem d'intentar propiciar els màxims consensos possibles entre les formacions parlamentàries. No ens mullarem perquè entenem que estem donant resposta a un ple solemne, el de la pobresa, on hi va haver un consens amplíssim."

Entrevistat telefònicament aquest dimecres per "El matí de Catalunya Ràdio", Salvadó ha assegurat que el que ha fet el Departament d'Economia, per encàrrec del Parlament, només és un estudi amb les alternatives possibles. Del relat de Salvadó es desprèn que les dues forces polítiques que componen Junts pel Sí tenen diferències reals sobre aquesta qüestió, però que les han aparcat perquè, en últim terme, ho haurà d'aprovar el Parlament:

"El consens ha de transcendir a Junts pel Sí, ha d'anar més enllà, ha de buscar consensos amb la CUP, amb CSQEP, amb aquelles formacions que compartim la voluntat de fer un sistema fiscal a Catalunya més progressiu i més just."

A Catalunya les rendes baixes paguen un 25% més d'IRPF

Salvadó ha afirmat que a Catalunya les rendes més baixes paguen un 25% més de IRPF que la majoria de les comunitats autònomes –un 12% per un 9%-, i que hi ha un consens molt ampli perquè això es solucioni a curt i mig termini. Per fer l'estudi el govern ha treballat amb 30 escenaris diferents.

Sí que hi ha marge per pujar l'IRPF del 2% de les rendes més altes, les que cobren més de 100.000 euros: a Catalunya paguen entre el 18 i el 20%, mentre hi ha comunitats que arriben gairebé al 22%. Una rebaixa a les rendes més baixes beneficiaria al 80% dels contribuents.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut