Motociclisme

Luis Salom mor a causa d'un accident a la segona sessió de lliures de Moto2 del Gran Premi de Catalunya

El pilot mallorquí ha sortit en un revolt i ha quedat estès a terra. Davant la gravetat del seu estat, l'han traslladat al centre hospitalari de referència del circuit català. No ha pogut sobreviure a l'accident.

El pilot de Moto2 Luis Salom (Kalex) ha mort aquest divendres després de patir una forta caiguda als segons entrenaments lliures del dia al Circuit de Barcelona-Catalunya. El mallorquí, quan quedaven 24 minuts per acabar la sessió, ha sortit en el revolt número 12, una zona del traçat que només es fa servir a les curses de motociclisme.

Salom ha quedat immòbil al costat de la seva moto. Al mateix circuit ha rebut les primeres assistències mèdiques abans de ser traslladat en ambulància a la clínica mòbil del circuit. El seu estat ha dictaminat el seu trasllat a l'Hospital General de Catalunya, on ha mort. Els entrenaments han quedat suspesos després de l'accident.

El Gran Premi de Catalunya del diumenge no es suspèn després d'aquest trist fet. Els pilots, reunits amb la direcció, han trucat a la mare del mallorquí, qui els ha dit que el seu fill hauria volgut que la cursa es disputés. El que si ha variat respecte els plans inicials és el traçat del gran premi. El revolt 12 on ha tingut lloc l'accident és un part del recorregut que només fan servir les motos, i que ha quedat exclòs de la carrera d'aquest diumenge.

Salom, de 24 anys, va debutar en el Mundial, a la categoria de 125, al circuit de Jerez l'any 2009. En la seva carrera esportiva va puja al podi 25 vegades, amb 9 victòries al Campionat de Moto3. El 2012 va ser subcampió del món de la categoria petita, i el següent tercer. Aquesta temporada va ser segon al primer gran premi de l'any de Moto2, al circuit de Losail (Qatar).