Lluís Puig després de prometre el càrrec de conseller
Lluís Puig després de prometre el càrrec de conseller
Barcelona

Lluís Puig pren possessió com a conseller de Cultura en substitució de Santi Vila

Durant l'acte de possessió, Pugdemont ha destacat la "vàlua humana, solvència cultural i prestigi en el sector" de Puig

RedaccióActualitzat

Lluís Puig i Gordi ha pres possessió aquest dimecres al Palau de la Generalitat del càrrec de conseller de Cultura. Puig substitueix Santi Vila, que aquest dimarts va prendre possessió com a conseller d'Empresa i Coneixement, en substitució de Jordi Baiget, destituït aquest dilluns pel president Carles Puigdemont després d'haver posat en dubte la viabilitat del referèndum del 1 d'octubre.

Puigdemont ha volgut agrair la feina de Vila en un departament "caracteritzat per una migradesa de recursos econòmics que compartim" i per una "ambició política que s'ha traduït en uns indicadors favorables".

"Vocació de servei a la cultura popular"

El president de la Generalitat també ha tingut paraules per a Puig, de qui ha destacat la seva "vàlua humana, solvència cultural i prestigi en el sector".

Segons Puigdemont, Puig, fins ara director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, té una vocació de servei a la cultura popular, "una cultura democràtica", que vincula el conjunt de la població amb l'expressió cultural "d'una civilització".

Nascut a Terrassa el 1959, Puig té estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d'humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.

Va ser director artístic del Mercat de Música Viva de Vic (2008-2010) i director de la Fira Mediterrània de Manresa (1999-2010).

Ha estat, entre d'altres, sardanista, dansaire i director de diversos esbarts, com també músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques.

Anar al contingut