Pla curt de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en roda de premsa a la sala de premsa del consistori, el 17 d'abril de 20…
Pla curt de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en roda de premsa a la sala de premsa del consistori, el 17 d'abril de 2018 (horitzontal)

Lloveras, optimista vers un nou pacte a Vilanova: "Creiem possible trobar acords per enfortir el govern municipal"

ACN Vilanova i la Geltrú.-L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, s'ha mostrat optimista aquest dimarts respecte la signatura d'un nou pacte de govern municipal. "Creiem que és possible trobar acords que facin que el Pla d'Actuació Municipal s'enriqueixi amb aportacions que portin a l'enfortiment del govern municipal", ha afirmat en roda de premsa, després del primer Ple des que el PDeCAT va expulsar el PSC de l'executiu ara fa dues setmanes. Lloveras s'ha mostrat prudent a l'hora de detallar en quin punt es troben les converses amb la CUP, ERC, Som VNG i els dos regidors no adscrits Ariadna Llorens i David Montes, si bé ha assegurat que les negociacions es resoldran "a curt termini". Mentrestant, fonts dels diferents grups consultades per l'ACN han apuntat que s'està elaborant un document conjunt on es recullen les propostes i "línies vermelles" de tots els partits. Els grups treballen confiant en un eixamplament de l'executiu, bé sigui amb l'entrada al govern o amb la signatura d'un pacte d'estabilitat, però recorden que la decisió final estarà en mans de les respectives assemblees.

Lloveras ha defensat que, amb la reestructuració del cartipàs en quatre grans àrees dirigides per cadascun dels quatre regidors que ara formen el govern, el dia a dia del consistori "està absolutament cobert". Amb tot, ha matisat que "es pot millorar" i ha assegurat que els quatre regidors del PDeCAT estan "intentant incorporar noves propostes de noves persones que puguin participar al govern". Segons ha recordat l'alcaldessa, les negociacions giren entorn dos objectius: millorar la gestió municipal i fer un front comú davant "una situació excepcional a nivell de país".El trencament amb el PSC i les negociacions amb la CUP, ERC, Som VNG i els dos regidors no adscrits Ariadna Llorens i David Montes han coincidit en el temps amb la negociació dels pressupostos pel 2018. Sobre aquesta qüestió, Lloveras ha apuntat que les converses sobre els comptes municipals estan "aparcades" perquè "no tindria sentit aprovar un pressupost per després haver de fer canvis al cartipàs i al pla d'actuació". L'alcaldessa no ha volgut fixar un termini per arribar a un acord o bé per donar per trencades les negociacions, però ha insistit que les converses per eixamplar el govern "van a bon ritme" i ha insistit que preveu enllestir-les a curt termini, fet que permetrà, de retruc, desencallar els pressupostos per dur-los a votació del Ple. "Les converses no volen presses", ha subratllat en una compareixença que ha fet al costat de la nova portaveu del govern, Blanca Albà.Al seu torn, des de la CUP i ERC confirmen que s'estan celebrant reunions en grup i d'altres bilaterals. "Tothom és conscient que cal fer alguna cosa perquè el govern amb quatre regidors és inviable", afirmen a l'ACN representants dels partits. En aquest sentit, els grups estan elaborant un document conjunt per fixar les respectives propostes i establir "fins on s'està disposat a cedir". Aquest document és el que se sotmetrà a votació de l'assemblea de militants de la CUP prevista per aquest proper divendres, mentre que Esquerra reunirà la seva assemblea local, previsiblement, la setmana vinent.

Anar al contingut