Lloveras avisa que qualsevol decisió sobre el 6-D requereix el "màxim consens" i "seguretat jurídica"

Lloveras avisa que qualsevol decisió sobre el 6-D requereix el "màxim consens" i "seguretat jurídica"

Lloveras avisa que qualsevol decisió sobre el 6-D requereix el "màxim consens" i "seguretat jurídica"

Pla mig de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, encapçalant el Ple Municipal de Vilanova i la Geltrú, el 14 de novembre de 2016 (horitzontal)

Pla mig de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, encapçalant el Ple Municipal de Vilanova i la Geltrú, el 14 de novembre de 2016 (horitzontal)

ACN Vilanova i la Geltrú.-La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha advertit que les decisions respecte l'obertura dels ajuntaments el proper 6 de desembre cal que estiguin "el màxim consensuades i treballades". En declaracions a l'ACN, Lloveras ha assegurat que l'AMI "fa setmanes" que té previst abordar aquesta qüestió a l'executiva que celebrarà el proper divendres, ja que considera que és "lògic" debatre sobre l'obertura del 6-D després de la repercussió que va tenir el fet que alguns ajuntaments treballessin el passat 12 d'octubre. En aquest sentit, ha emplaçat a les conclusions que aprovarà l'AMI aquesta setmana a Tarragona, si bé ja ha avançat que qualsevol resolució entorn el 6-D "buscarà la màxima seguretat jurídica".

"Ara més que mai, en aquesta recta final en què estem vivint uns mesos molt intensos i un full de ruta molt atapeït, cal que tots els acords estiguin el màxim treballats i consensuats". Neus Lloveras ha respòs així a la informació que aquest dilluns ha avançat Nació Digital respecte la proposta que estarien explorant conjuntament el PDECAT, ERC i la CUP per obrir els ajuntaments el proper 6 de desembre, dia de la Constitució. En declaracions a l'ACN, Lloveras ha declinat fixar ara per ara una posició per part de l'AMI, insistint que "cal deixar en segon terme les opinions fins que les haguem compartit i pactat amb la resta de formacions". D'aquesta manera, la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència tampoc s'ha posicionat respecte quin ha de ser el paper que hauran de tenir els funcionaris davant una hipotètica obertura dels ajuntaments el dia 6. En tots els casos, s'ha remès a l'executiva que es celebrarà divendres a Tarragona, on s'aprovarà quin és el posicionament oficial de l'entitat. Pel que fa al procediment que l'AMI podria demanar als ajuntaments si finalment els instés a obrir el proper dia de la Constitució, Neus Lloveras ha recordat que l'associació "sempre busca la màxima seguretat jurídica" i ha garantit que també serà així en aquesta qüestió.Els partits polítics, a l'espera de prendre una decisió Pel que fa als partits polítics, des del PDECAT han apuntat aquest dilluns que esperen conèixer quin és el posicionament de l'AMI abans de prendre una decisió respecte l'obertura dels ajuntaments el 6-D. Al mateix temps, la coordinadora general, Marta Pascal, ha demanat evitar "violentar" els funcionaris en aquest debat i s'ha mostrat partidària de crear un "gran espai de consens" entre els electes. Per la seva part, Esquerra ha confirmat està treballant en la definició d'una estratègia conjunta en vistes al 6 de desembre, i ha dit que mantenen converses amb els partits i entitats sobiranistes. Una de les opcions a valorar és l'obertura dels ajuntaments, però els republicans han assegurat que també s'analitzen "propostes diferents".